TERENSKA NASTAVA U LICI
u pratnji svojih razrednika Maje Janković, Tea Matijaša, Blage Miliše i Paole Glavurtić te profesorice biologije i kemije Jasne Tomić i profesorice povijesti i geografije Nade Balov. Prvo mjesto zaustavljanja bio je lijepi i pitomi gradić Otočac gdje smo obišli crkvu Sv. Trojstva i čuli zanimljive priče o daljoj i bližoj povijesti grada. Potom smo, u pratnji gospođe iz Turističke zajednice, otišli u siranu „Runolist“ gdje smo naučili ponešto o proizvodnji sira, ali i kušali čuvene sireve toga kraja. Iz sirane smo se uputili u obilazak sela oko Otočca. Ostali smo zadivljeni prekrasnim krajolikom, osobito rijekom Gackom koja je poznata ribička destinacija zbog obilja pastrve, Majerovim vrilom, mlinicama na rijeci, kao i očaravajućim zvucima gotovo nedirnute prirode u kojoj se turizam tek počinje razvijati. Nakon Otočca uputili smo se na ručak u restoran Maki u Gospiću. Iz Gospića krenuli smo put Velikog Žitnika gdje smo posjetili kuću dr. Ante Starčevića. Ljubazni domaćini su nas dočekali u ličkoj narodnoj nošnji, proveli kroz dom u kojem je djetinjstvo proveo otac domovine i upoznali nas sa njegovim životnim putem. Nakon Velikog Žitnika uputili smo se autoputem kući, prema Rogoznici, gdje smo stigli oko 20. 45. minuta.
Paola Glavurtić
TERENSKA NASTAVA U LICI
u pratnji svojih razrednika Maje Janković, Tea Matijaša, Blage Miliše i Paole Glavurtić te profesorice biologije i kemije Jasne Tomić i profesorice povijesti i geografije Nade Balov. Prvo mjesto zaustavljanja bio je lijepi i pitomi gradić Otočac gdje smo obišli crkvu Sv. Trojstva i čuli zanimljive priče o daljoj i bližoj povijesti grada. Potom smo, u pratnji gospođe iz Turističke zajednice, otišli u siranu „Runolist“ gdje smo naučili ponešto o proizvodnji sira, ali i kušali čuvene sireve toga kraja. Iz sirane smo se uputili u obilazak sela oko Otočca. Ostali smo zadivljeni prekrasnim krajolikom, osobito rijekom Gackom koja je poznata ribička destinacija zbog obilja pastrve, Majerovim vrilom, mlinicama na rijeci, kao i očaravajućim zvucima gotovo nedirnute prirode u kojoj se turizam tek počinje razvijati. Nakon Otočca uputili smo se na ručak u restoran Maki u Gospiću. Iz Gospića krenuli smo put Velikog Žitnika gdje smo posjetili kuću dr. Ante Starčevića. Ljubazni domaćini su nas dočekali u ličkoj narodnoj nošnji, proveli kroz dom u kojem je djetinjstvo proveo otac domovine i upoznali nas sa njegovim životnim putem. Nakon Velikog Žitnika uputili smo se autoputem kući, prema Rogoznici, gdje smo stigli oko 20. 45. minuta.
Paola Glavurtić
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Dnevni tisak |
Ministarstvo |
Škole |
• Prometno-tehnička šk... |
• Tehnička škola-Šiben... |
• Privatna gimnazija Š... |
• Škola za obrtnička z... |
• Turističko ugostitel... |
• Pomorska škola - Split |